Chcete zdravé, silné a hlavně bílé zuby? Nejezte citrusy a jablka!

Kdo by nechtěl nádherné a zdravě vypadající bílé zuby, které se blyští při každém úsměvu?
– Vědci zjistili, že ženy, které mají zdravé zuby, jsou pro muže až v šedesáti pěti procentech atraktivnější
Ženy, které mají rovné zuby a nemají předkus, jsou dvakrát atraktivnější než ženy, které tyto nedostatky mají
– Ženy, které mají zdravý úsměv, muži v šedesáti osmi případech budou chtít políbit na prvním rande

– Plnoštíhlé ženy, které nemají zubní kazy, paradentózu nebo viditelní plomby, hodnotí muži jako sexy v osmdesáti třech procentech, zatímco ženy, které jsou štíhlé, ale mají některý ze jmenovaných nedostatků, považuje za sexy pouze třináct procent mužů
Úsměv je velice důležitou komoditou pro ženu, chce-li na někoho pozitivně zapůsobit. Jak se starat o zuby, jakou péči jim dopřát, co pomáhá v bělícím procesu a čemu bychom se naopak měli vyhnout?

CO BYCHOM ROZHODNĚ JÍST NEMĚLI, CHCEME-LI BÍLÉ ZUBY

Existují potraviny, které doopravdy škodí našim zubům nejenom tak, ž je obalují plakem, který zvyšuje riziko zubního kazu, ale také zabraňuje procesu bělení, který je do jisté míry samovolný. Z potravin jsou to následující věci:

§ Cukry – a to v jakékoli kombinaci. Je jedno, jestli dáte cukr do buchty, do kafe nebo sníte koblihu. Cukr je v přemíře škodlivý pro naše tělo. Je důležitý jenom tehdy, potřebujete-li uživit mozek. Bohužel mozek na nic jiného, než na cukr, nikdy „nepojede“. Proto kdykoli sníte cokoli cukrového, měli byste si jednak vyčistit zuby a jednak dopřát tělu dostatek vody, aby neměly ledviny takový problém cukr rozložit a vstřebat. Vaše zuby cukr naopak vůbec neocení. Proto byste měli dostatečně vyčistit dásně i zubní sklovinu a cukr dostatečně spláchnout pomocí vody, kterou můžete, ale nemusíte pít.

§ Kombinace sladké, kyselé a lepivé – a to mohou být hlavně bonbony, ovšem klidně také želé, cukrová vata nebo žvýkačky se sladkou příchutí. Žvýkací bonbony nejsou rozhodně dobré.
§ Citrusy – jak jsme řekli výše, nejsou vhodné kyselé a sladké chutě, které se kombinují. To platí hlavně pro citron, pomeranč, mandarinku, ananas, ale také jablka a banány.